De Solex Poll


Waar moet de buitenlandse reis volgend jaar naar toe gaan?
Legoland
Ierland
St. Petersburg
Calais
Parijs - de Karre
  
Free polls from Pollhost.com


ZoekenGa naar het overzicht van de verreden ritten


Solextreffen Basse
(12 september 2009)

Op de zaterdagmiddag van het treffen wordt er altijd een 'tochie' gereden, met daarna de wereldbefaamde familiemiddag.
Ook deze zaterdag was er de tocht. Om twaalf uur is het vertrek. Helaas was niet iedereen op tijd, en had Jan ook nog eens een niet lopende Solex. Hierdoor vertrok het hele spul pas om kwart over een.

Tijdens de tocht blijven een aantal tjoppers achter in Basse om de hindernisbaan op te bouwen, het luchtkussen op te blazen, en de grabbelton te vullen.
Tegen half vier komen de rijders weer terug.
Ze hebben een lange rit gemaakt. Vanaf Basse ging het via Onna, Scheerwolde en Vinkega richting Giethoorn. Na een bakje koffie te hebben gedronken bij 'Kuin', ging het naar De Blesse, en vandaar verder naar Diever en Oldeholtpade. Vandaar richting het westen naar Ossenzijl. Via Jonen kwamen ze weer terug in de Basse. Dat was dus een flinke rit!
Bij de pont bij Jonen was er nog een probleem omdat er niet genoeg wisselgeld was voor iedereen. Een bulte consternatie dus!
Maar het kwam gelukkig nog wel goed doordat een toevallige voorbijganger een pinapparaat bij zich had. Een geluk bij een ongeluk...

Nadat ze terug in zijn de Basse begint de familiemiddag.
De aanwezige kinderen grabbelen in de ton dat het een lieve lust is, en springen zo hard op het luchtkussen dat Duko en René maar blijven blazen.

De Tjoppers zelf vermaken zich met de hindernisbaan. De waterbak zorgt natuurlijk voor de meeste hilariteit onder de toeschouwers.

Tegen zessen komt de, zeer geslaagde, familiemiddag tot een einde. Er was wat minder publiek dan vorig jaar, maar dat is voornamelijk omdat de jeu de boules vereniging het vorig jaar erg gezellig vond, en dit jaar jammer genoeg een uitwedstrijd hadden.

's avonds is het weer feest. Met 'Justuzzz' voor de muziek in het buurthuis, en Erwin en Eddie buiten voor de barbeque.

Hieronder de foto's van het gebeuren.

Heb je behoefte aan deze foto's, maar dan in het oorspronkelijke (grote) formaat, stuur dan een mailtje. Vermeld wel de datum en het nummer van de foto.
Zoals je kunt zien hebben we alleen nog maar foto's van de familiemiddag. Heeft iemand nog foto's van de tocht, of het avondprogramma, dan zijn deze natuurlijk welkom. Mail ze maar, dan worden ze ook op de site gezet.

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 24
25 26 27 28
29 30 31 32
33 34 35

 

Wie, wat, waar  |  Informatie  |  ©2018 Solexclub 'De TjopTjoppers'