De Solex Poll


Waar moet de buitenlandse reis volgend jaar naar toe gaan?
Legoland
Ierland
St. Petersburg
Calais
Parijs - de Karre
  
Free polls from Pollhost.com


ZoekenGa naar het overzicht van de verreden ritten


Solexweekend Texel
(27 - 29 november 2009)

Vrijdagavond zijn we met 18 man vertrokken naar Texel.
Na een gezellig avondje stappen, hadden wij zaterdag een tochtje met de solexclub van Texel, genaamd steeksleuteltje9. (Het sleuteltje waarmee je bijna alles mee kunt open krijgen.)

Het weer zat niet mee. Dikke hagel tijdens het verzamelen op het marktplein van Den Burg, dus gingen er een stel de kroeg in.
Plotseling zagen wij de rest op de tjopper stappen en weg rijden zonder ons te roepen, want zij wisten niet waar wij zaten.
Zo gauw mogelijk er achteraan maar je raad het al: In geen velden of wegen meer te bekennen! We reden en reden tot we in het plaatsje De Koog kwamen.
Daar vonden wij een leuke HJ kroeg. Hebben daar heerlijke biertjes gedronken en bakken vol met lol gehad met Richard, Luuk, Marc, Eddie, Ernst en Hans.
Ook een nieuwe naam bedacht voor onze kleine club: SUST. (Samen Uit Samen Thuis)

Op een geven moment kwamen 'de heren' ook door De Koog rijden. Een paar stopten even waaronder Frank. En die had het al aardig gezellig gehad en bleef nog even praten.
De rest reed door en Frank er achteraan. Maar ja, je raad het al die raakte ze ook kwijt en wist alleen ons nog terug te vinden.
Hij kwam dwars door de serre binnen vallen, want die stond open.
Eerst maar een koffie.
Daarna zijn we naar de kampeerboerderij terug gereden. Hebben daar een taxi gebeld en zijn naar het feest gegaan, in Oudeschild.
Het was georganiseerd door steeksleuteltje9. Supergezellig! En daarna voldaan naar bedje.

Zondagochtend was iedereen aardig vroeg wakker, ook al was het voor sommigen diep in de nacht voordat ze de slaapzak opzochten.
Na een ontbijtje, inpakken en schoonmaken gaan we met een taxibus naar de haven. Om 11.00 uur vertrekt de boot terug naar het vaste land.
Vanwege de straffe wind, en de aanhoudende regen wordt tijdens de overtocht een spoedvergadering ingelast. Het thema is: “Gaan we op de Solex rijden, of toch in de auto's terug.“
De 'Texelcommissie' besluit dat het verstandiger is om de Afsluitdijk in de auto af te leggen. In Friesland kunnen we dan op de Solex stappen en naar Tuk terugtjoppen.
Aan het einde van de Afsluitdijk verzamelen we op een parkeerplaats. Het regent nog steeds, het waait en het is koud. Al snel wordt duidelijk dat er weinig animo is om terug te rijden door Friesland. Iedereen stapt weer de auto's in, snel terug naar Tuk.

10 11 12 13
14 15 16 17
18 19 20 21
22 23 24 27
28 29 30 31
32 36 38 40
41 42 43 44
45 46 47 48

 

Groet'n Hans


Wie, wat, waar  |  Informatie  |  ©2018 Solexclub 'De TjopTjoppers'