De Solex Poll


Waar moet de buitenlandse reis volgend jaar naar toe gaan?
Legoland
Ierland
St. Petersburg
Calais
Parijs - de Karre
  
Free polls from Pollhost.com


ZoekenGa naar het overzicht van de verreden ritten


Solextreffen 2014
3 en 4 oktober

Op 3 en 4 oktober 2014 hebben we het jaarlijkse Solextreffen. Voor de 9e keer alweer. Volgend jaar dus het 2e lustrum.
Vrijdagavond om 21:00 wordt het treffen officieel geopend door het hijsen van de Tjopvlag onder begeleiding van de klanken van het Wilhelmus. Na dit officiele tintje begint het feest ecth.
Er waren dit jaar maar liefst 4 bands gecontracteerd. Op vrijdagavond als eerste de Begonia Beat Band. Een nieuwe band uit Basse met onze 'eigen' Bas op gitaar. Ze konden allemaal lopend of met de fiets komen. Een prima stukkie muziek en al snel kwam de stemming er in, in het Basser Buurthuus.
Na de BBB was er een optreden van Trio Horny & Happiness met Tjopper Jan-Hein op gitaar. Het illustere trio hield het mooi klein en akoestisch met alleen maar een gitaar en een barkruk als drumstel.

Op de zaterdagmiddag is er traditioneel de TT, de TreffenTocht.
Onder begeleiding van een stralend zonnetje werden de Solexen aangetrapt om 13:00 uur. Onderweg is er een stop in Ossenzijl. Bij de mannen van Rotink kunnen we kijken naar hun crossauto's. Wat een machines!!!
Na de stop terug naar Basse voor de kindermiddag en de barbecue. Bij het buurthuus verzamelen de kinderen van leden en kinderen uit de buurt zich bij de grafitti workshop. Op een houten plaat worden met verfspuitbussen en sjablonen al snel ware kunstwerken gemaakt. Velen hiervan zullen nog jaren bij tjoppapa's boven de schoorsteenmantel hangen. Van het luchtkussen wordt ook weer volop gebruik gemaakt.
Na al dat harde werken smaakt eten van de barbecue nog lekkerder. Slagerij ter Schure heeft weer geweldig vlees voor ons uitgezocht.

Om op de zaterdagavond niet onder te doen voor de vrijdag zijn er weer twee bands uitgenodigd. De Hockenheimers wisselen wel eens van bezetting. Deze keer staan ze in de volgende formatie: Foppe Hof, Richard van der Zee, Jan Joustra en Edwin Hagedoorn en Dennis Hendriks. Tja, en als de band dan begint met 'Wipe Out' dan weet je zeker dat de drummer zich direct in het zweet werkt en dat het een leuke avond gaat worden.
Na de eerste set van de Hockenheimers treden de Boeren Rockies op. Met zelfgeschreven teksten op bekende nummers weten zij de stemming er goed in te houden. Na de Rockies komen de Hockenheimers weer terug om de avond af te sluiten.
Aan het eind van de avond zijn alle t-shirts verkocht, de gehaktballen opgegeten en is de koeling nagenoeg leeg.

Het was weer een geweldig feest. Op naar de 10e editie.

Heb je ook nog foto's van het treffen of dit of een ander Tjop Tjoppers evenement, mail ze dan naar foto@tjoptjoppers.nl. Dan worden ze ook hier op de site gezet.

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10 11 12
13 14 15 16
17 18 19 20
21 22 23 29
25 26 27 28
29 30 31 32
33

 

fotos: Freddy

Wie, wat, waar  |  Informatie  |  ©2018 Solexclub 'De TjopTjoppers'